ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ;

  1. Η εξώπορτα, κατά προτίμηση, να έχει ειδικό αφαλό ασφαλείας.
  2. Η κλειδαριά σας να είναι θωρακισμένη με ειδικό χαλύβδινο λαμάκι ή ειδική ροζέτα.
  3. Να έχετε αλυσίδα ασφαλείας, από το μέσα μέρος της εξώπορτας, για να μην αναγκάζεσθε να ανοίγετε την πόρτα ακόμη και για την παραλαβή ενός «αθώου» σημειώματος.
  4. Εάν δεν διαθέτετε θωρακισμένη εξώπορτα, τότε επιβάλλεται η τοποθέτηση πρόσθετης κλειδαριάς ασφαλείας (τύπου χρηματοκιβωτίου ή άλλες).
  5. Απαραίτητος είναι και ο φακός (μάτι), προκειμένου να διακρίνετε σε ποιόν ανοίγετε την πόρτα.
  6. Εάν έχετε δευτερεύουσες πόρτες (υπηρεσίας κλπ), ενισχύστε τις με σιδεριές και πρόσθετους σύρτες ασφαλείας. Όπως επίσης φωταγωγοί και φεγγίτες να έχουν γερή σιδεριά.
  7. Ασφαλίστε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα, (παλαιού τύπου), με ειδικούς μηχανισμούς ή πατέντες των κλειθροποιών του Σ.Α.Ε.Κ., καθώς και για όλες τις συρρόμενες.
  8. Εάν υπάρχουν σχάρες αερισμού υπόγειων χώρων, να είναι ασφαλισμένες από κάτω.
  9. Να ζητάτε από τον εκάστοτε κλειθροποιό που σας εξυπηρετεί, την ειδική ταυτότητα, προκειμένου να διαπιστώνετε την αξιοπιστία, την επαγγελματική και τεχνική του κατάρτιση. Έτσι προστατεύστε διπλά από «αεριτζήδες» του επαγγέλματος.
  10. Μην κλειδώνετε στο αυτοκίνητό σας πράγματα αξίας, ορατά απ' έξω. Υποπτευθείτε την πιθανότητα κάποιος να σας κατασκοπεύει την στιγμή που τοποθετείτε στο πορτ-παγκάζ προσωπικά σας ή άλλα αντικείμενα αξίας.
  11. Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κοινή θεα, γιατί μπορούν εξ αποστάσεως να «διαβαστούν» και να φτιαχτούν αντίγραφα.
  12. Μην δίνετε στον παρκαδόρο το master κλειδί, αλλά το ειδικό parking. (Διατίθενται από τις περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων).
  13. Ζητάτε και να κρατάτε μέχρι παραδόσεως αποδεικτικό στοιχείο παραλαβής του αυτοκινήτου σας από αγνώστους σε εσάς παρκαδόρους.
  14. Αντιγραφές κλειδιών, επισκευές, τροποποιήσεις, αλλαγές συνδυασμών, κωδικοί. Immobilizer και άλλες τεχνικές, εάν δεν πραγματοποιούνται από ειδικό επαγγελματία κλειδαρά, έχουν σαν αποτέλεσμα την ελαττωματική και μη ικανοποιητική ασφάλεια του αυτοκινήτου και της οικίας σας.
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ